网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第1张图片
© René de Wit

这个位于松林里面,有着6米高差的场地在荷兰是非常独特的。别墅的主人也意识到这点,让我们设计一座能与场地环境融合的“活”房子。别墅的主人建议参考三个设计师的作品,每一个都有着他们自己独特的风格。赖特的自然性、密斯•凡•德•罗的开放性和卒姆托的感官重要性。怀着谦虚的学习态度,我们接受了这个任务。


From the architect. A site in a pine forest with a height difference of six meters is unique in the Netherlands. The clients are aware of that and asked us to design a ‘living’ house which fully adopts the qualities of the plot. They cite three icons as a reference, each with their own qualities. Descenic naturalness of F.L. Wright, the openness of Mies van der Rohe and the tactile materiality of Zumthor. With a sense of necessary modesty we accepted the assignment.

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第2张图片
© René de Wit

该地块存在三个方面的特点:朝向马路的茂密植被,屋前大面积的空地,基地后面开放式的松树林。从场地北边的“Utrechtse Heuvelrug”山丘开始,场地存在6米的高差。我们遵循了三个部分的划分。别墅的不同体块都坐落在空地和山丘北部和东部边界,车库和长条形花园的墙围合出一个种植庭院,这也是地块中唯一一处人造景观的区域。


The plot exists of three areas: dense vegetation towards the street, a large open space at the front and an open pine forest at the back of the plot, which is characteristic for the area. An offshoot from the ‘Utrechtse Heuvelrug’ dune lays on the north side of the plot, which results in the six meter height difference. We strictly followed the division in three parts. The different volumes of the villa are situated on the north and east border of the open space, in and on the dune. The garage and the long garden walls enclose a cultivated courtyard, the only area on the plot where nature is directed by man.

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第3张图片
© René de Wit

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第4张图片
© René de Wit

别墅的主要区域,如客厅,厨房,办公室,主卧室,屋顶露台和图书馆位于一楼,它们有着森林最好的景观视野。由于位于沙丘顶部,人们可以径直钻进树林。


The main areas of the residence, such as living room, kitchen, office, master bedroom, roof terrace and library, are situated on the first floor which provides the best experience with the forest. Because of the setting on top of the sand dune, one can walk straight out into the forest.

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第5张图片
© René de Wit

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第6张图片
© René de Wit

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第7张图片
© René de Wit

客房和游泳池位于沙丘和院子的首层。游泳池有三面封闭的滑动玻璃门。这样游泳池在温暖和寒冷的时期就可以根据需要转换为一个室外或者室内的游泳池。楼层之间在两个特定的地方连接:一个带有电梯和楼梯的核心筒,以及后门和一个有双重高度的主入口,这个主入口空间容纳艺术收藏品和表演区,并包含一个螺旋楼梯。


The guestrooms and the pool are situated in the dune and on the ground level of the courtyard. The pool is enclosed on three sides with large glass sliding doors. This ensures an outdoor feeling in the wintertime and in warmer periods it can be transformed into an outdoor swimming pool. The connection between the floors is made on two specific places: a closed core with an elevator, stairs and the backdoor and a main entrance which, with its double height, accommodates large works of art and theatre performances, and contains a spiral staircase.

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第8张图片
© René de Wit

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第9张图片
底层平面图

除了参考经典案例带来的灵感,与场地的连接是别墅外观最深刻的准则。混凝土所采用的颜色直接源于沙丘。所有的混凝土都无缝地浇筑成一块,坚固的墙体很少贯石,在薄砖上也没有使用大理石,这些薄而长的砖估计长达1m。砖之间的黑色陶瓷碎片上有着细微差别的其它颜色的碎片,如橙色和绿色,这些都来自于现有的松树。


Besides clear references to the icons, who acted as inspirations for the plan, the connection with the location is the most profound base for appearance of the villa. The colour of the applied concrete is directly derived from the dune sand. All the concrete is seamlessly poured in one piece. The robust walls are perpend-less and there is no pointing used for the masonry in thin bricks, that measure up to one meter. The colour nuances in the mix of the bricks, beige, orange and green on a dark shard, are deduced from the bark of pine trees at hand.

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第10张图片
© René de Wit

外立面的特点是它由不同宽度和颜色的竖木条组成。它们反映了森林的线条。当窗框可见时,它取而代之的是周围环境的颜色。最后,所有常见的影响视觉的元素,如伸缩缝和金属装饰都被摒弃,这给人以大自然的感觉。所有这些组件都使别墅与它的场地紧密地连接在一起。


Accents in the facades are made of vertical wooden slats of varying widths and colours. They reflect the lines of the forest. The window frames, when visible, have a coating that takes over the colour of the surroundings. Finally, all the usual image-disturbing solutions such as expansion joints and metal trims have been left out, giving the building a great naturalness. All these components collaborate in deeply connecting the villa with its location.

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第11张图片
© René de Wit

这种想法也在别墅室内设计中得到了延续。别墅的地板有着和混凝土一样的颜色,但有着不同的做法,地板依据不同的空间特点,在粗糙的磨砂到高度的抛光之间变化。特色的砖墙上,除了有许多艺术作品,还有一幅自画像。因为玻璃的原因,周围的森林变成了别墅生活的一部分。在某些地方别墅内外融合在了一起。粗糙的混凝土地板从庭院延续并环绕着游泳池,Piet Hein Eek还用白桦树的树干和玻璃面板建造办公空间的书架。在花园里由OSLO设计的白桦树,烘托出别墅和街道之间的气氛。花园的设计来源于别墅,种植在庭院的植物与现有森林也有所联系。


This idea is continued in the interior. The floors, in the same concrete colour, have different finishes, from roughly sanded to highly polished depending of the character of the space. The special brickwork establishes, besides the many pieces of art, a painting on its own. The surrounding forest becomes a part of life in the house because of all the glass. In certain places inside and outside are literally connected with each other. The rough concrete floor from the courtyard continues to surround the swimming pool and Piet Hein Eek built a bookcase for the office space from harvested birch trunks and glass panels. The same birch trees in the garden, design by, define the atmosphere in the area between the villa and the street. The garden stems from the design and materialisation of the villa, cultivates in the courtyard with connections to the existing forest.

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第12张图片
© René de Wit

建筑师和雇主的合作造就了这个独具风格的别墅。通过强烈的视觉感受和场地优美景色的利用,这栋别墅如手套般量身定制。


The joint search from the architect with the client for the right mix of familiarity, naturalness and surprise led to this unique home. By bringing together a powerful image and using the qualities of the site, a house is designed that fits the residents like a glove.

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第13张图片
© René de Wit

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第14张图片
© René de Wit

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第15张图片
© René de Wit

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第16张图片
© René de Wit

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第17张图片
© René de Wit

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第18张图片
一层平面图

松林别墅/ HILBERINKBOSCH建筑师事务所第19张图片
剖面图

建筑设计:HILBERINKBOSCH建筑师 事务所
地点:乌德勒支,荷兰
项目建筑师:Geert Bosch, Annemariken Hilberink
时间:2014年
摄影:René de Wit
合伙人:Joost Kolk , Jaap Janssen, Iggie Dekkers
景观设计:Martien van Osch, bureau OSLO
Architects: HILBERINKBOSCH architects
Location: Utrechtse Heuvelrug, The Netherlands
Architect In Charge: Geert Bosch, Annemariken Hilberink
Year: 2014
Photographs: René de Wit
Collaborators: Joost Kolk , Jaap Janssen, Iggie Dekkers
Landscape Desing: Martien van Osch, bureau OSLO

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。
编辑:罗晓茜,刘汁
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10785 articles)


居住建筑 (3288 articles)


荷兰 (407 articles)


乌德勒支 (6 articles)


2014年  (4 articles)


HILBERINKBOSCH (2 articles)


木材 (2730 articles)


混凝土 (2539 articles)


人造景观 (4 articles)