网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第1张图片

© Nico Saieh

       由GH+A | Guillermo Hevia设计的合成子实验楼,是由智利一家制药公司于2009年组织的国际建筑设计竞赛的获奖项目。其设计理念展示了该公司创新、探索新技术和可持续发展的概念。

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第2张图片

© Nico Saieh

       通过钢板和外墙穿孔表皮以及建筑的一体化架构,也展示出该制药企业明确、有力的企业形象。

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第3张图片

© Nico Saieh

       整个建筑体块呈现一个“Y”字形,仿若漂浮在一个湖泊上,踏上建筑主入口如同一条与外界环境相连的纽带。

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第4张图片

© Nico Saieh

       整个建筑由于表皮覆盖着穿孔钢板,更有助于光线的照射同时也避免了太阳的直射。建筑中综合考虑了通风、采光、热量散失,并恰当地使用太阳能发电和垂直花园。

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第5张图片

© Nico Saieh

       远望整栋建筑,室内灯光从巨大的漂浮物中透射出来,充分展现了该建筑的透气性和透明度。白天,自然光线映射到建筑上,夜晚,五彩斑斓的灯光和空间映照到水面上。
钢构

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第6张图片

© Nico Saieh

       整栋建筑的设计,充分体现了钢材质的统一性、可塑性和内部空间光线的通透性。

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第7张图片

© Nico Saieh

       带有喷涂效果的钢材表皮、混凝土、河水、星光、倒影形成了鲜明的对比,共同勾画出一幅光亮和富有活力的画面。

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第8张图片

© Nico Saieh

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第9张图片

© Nico Saieh

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第10张图片

© Nico Saieh

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第11张图片

© Nico Saieh

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第12张图片

© Nico Saieh

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第13张图片

© Nico Saieh

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第14张图片

一层平面图

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第15张图片

二层平面图

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第16张图片

一层立面

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第17张图片

二层立面

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第18张图片

一层剖面图

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第19张图片

二层剖面图

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第20张图片

三层剖面图

“合成子”实验楼/ GH+A | Guillermo Hevia第21张图片

构件尺寸图

项目信息:
设计事务所:GH+A | Guillermo Hevia
项目地点:智利圣地亚哥Quilicura,El Castaño
建筑面积:3200平米
项目时间:2012年
摄影师:Nico Saieh
合作方:Francisco Carrión G.
生物气候学研究:BIOTECH Chile Consultores Ltda.
承包商:Mena y Ovalle Ltda.
工程造价:US $ 8.000.000


*本文由专筑网编辑刘庆新译自www.archdaily.com,转载请注明出处。*

Synthon Laboratory Building / GH+A | Guillermo Hevia

From the architect. The Synthon Laboratory Building project is the result of an international architectural competition performed for this company that settles in Chile in 2009. By means of our architecture, we were able to incorporate and capture the concepts of innovation, new technologies and sustainability of the company.
The new corporate image of this pharmaceutical company building is emphatic and categorical. An image of acceptance achieved entirely with steel, both in double perforated skin facades, as well as in the overall structure.
The building expressed in a “Y” shape seems to float on a self-sustaining lake, to which you enter by a diagonal bridge which is the umbilical cord that correlate the body and the environment.
The building is completely covered by a mantel of perforated steel and a double skin that helps protect from light and solar radiation. By a natural Venturi system, on the other hand, cooling of the glazed facades by simple evaporation was achieved. Thus, passive strategies such as ventilation, lighting and heat input are incorporated to the buildings as well as the use of solar power, hot water services and sustainable incorporated gardens.
The building looks like a floating and solid volume, that triggered by light shows its permeability and transparency, marking the different instances of the day, such as the reflection of natural day light or dusk displaying in the inside whilst reflecting in the water with different color schemes and spatial dimension patterns.
Steel.
This material allows great formal versatility, plasticity and light control of the interior spaces.
Pre-painted steel coatings which are contrasted with concrete and water and texture which is achieved by changes in perforations, vibrations of light and shade with subtle transparencies, providing an image of lightness and dynamism, controlling and protecting the solar light, are the base line of the new face of the company.


Project Credits:
Architects: GH+A | Guillermo Hevia
Location: El Castaño, Quilicura, Santiago Metropolitan Region, Chile
Area: 3200.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Nico Saieh
Collaborator: Francisco Carrión G.
Bioclimatic Study: BIOTECH Chile Consultores Ltda.
Contractor: Mena y Ovalle Ltda.
Cost : US $ 8.000.000


*Appreciation towards www.archdaily.com for providing the project description.*
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 丁丁
  • 2014.04.25 13:54
    穿孔板塑造的感觉不错,如何清理呢?
    • 0
  • 极品水雷
  • 2014.11.02 11:56
    基本上都是参数化的建筑了,主旋律说不要做奇奇怪怪的建筑后他们还是主流么?
    • 0
  • j5114670
  • 2014.04.25 14:38
    学习了  学学习
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10578 articles)


    工业建筑 (85 articles)


    实验楼 (5 articles)


    智利 (130 articles)


    圣地亚哥 (57 articles)


    2012 (380 articles)


    Guillermo Hevia (3 articles)


    混凝土 (2487 articles)


    国际建筑设计竞赛 (2 articles)