网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第1张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第2张图片
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第3张图片
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第4张图片
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第5张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第6张图片

                  楼层平面图1
        
      来自建筑师的描述。该项目位于胡特湾流域中心地带的开普敦。入口直接连通城市主干道,是城市车行观光路线的一部分。
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第7张图片

      学校所在位置曾是Kronendal农场的一部分,该农场是开普敦最具有历史意义的农场之一。现在一部分农场的原始地址仍然存在,因此维持了农场的原有规模。
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第8张图片

        这个项目的理念在很大的程度上被学校规划所主导,但也受到 了农场周围的环境和当地环境的很大影响。这里的发展也经历了一段很长的历史,这里曾拥有过大众和原始产权的分割过程。这座建筑是经过广大团体和学校长达数十年的协商才同意建成的。已完成的第一阶段是由地方发展规划和建筑控规政策为导向的。第二阶段已着手于建造的,是整个中学的主体部分和高校建筑群。
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第9张图片

        这座农场的特色在同时期中再次被体现出来。单独的像谷仓式的建筑、厚厚的石造墙、倾斜的屋顶和垂直的开门是体现了由来已久的一些项目特色。
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第10张图片

       独立的建筑大厦创造了室外的奇妙空间。其中包含了“werf”墙壁,将噪音和主干道的嘈杂声阻隔掉,为创造一个学习环境提供了屏障。
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第11张图片

        该位置有一个显著的条件,紧挨着连接平顶山南部通往大西洋的Disa河,位于山谷的中心。从这个角度,抬头能看到整个胡特湾,环山的“轮廓”尽收眼底。基于这样的环境条件,建筑庭院保留了天空和周围山脉(Table Mountain,Constantiaberg and Karbonkelberg)的景观视域。在教室、实验室或者办公室里,都能透过窗口看到层峦的山峰。
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第12张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第13张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第14张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第15张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第16张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第17张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第18张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第19张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第20张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第21张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第22张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第23张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第24张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第25张图片

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第26张图片


项目信息:
建筑师:Luis Mira Architects, StudioMas, Sergio Aguilar
项目地点:南非开普敦
设计团队:Sean Mahoney (StudioMas), Michael Lumby (StudioMas),
Charlton Botha (StudioMas), Sergio Aguilar (Plus Arquitectura), Katie Irvine and Luis Mira
委托代理: Luis Mira Architects
建筑面积:1610.0 sqm
建设时间:2013
摄影:Wieland Gleich (Archigraphy.com)
城镇规划:First Plan Town Planning
施工技术人员:Quest Quantity Surveyors
结构和电气工程:  Sutherland Engineering
土木工程:G McGill consulting & Element Engineers
景观建筑师:CNdV Africa – Tanya De Villiers
环境顾问:ADVS Environmental Consultants
开发商: Lovemore and Company

豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第27张图片

场地平面图
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第28张图片

剖面1
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第29张图片

楼层平面图2
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第30张图片

剖面2
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第31张图片

楼层平面图3
豪特湾国际学校/ Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguila第32张图片

剖面3

---完---

The International School of Hout Bay / Luis Mira Architects + StudioMas + Sergio Aguilar

Architects: Luis Mira Architects, StudioMas, Sergio Aguilar
Location: Cape Town, South Africa
Design Team: Sean Mahoney (StudioMas), Michael Lumby (StudioMas), Charlton Botha (StudioMas), Sergio Aguilar (Plus Arquitectura), Katie Irvine and Luis Mira
Principal Agent: Luis Mira Architects
Area: 1610.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Wieland Gleich (Archigraphy.com)
Town Planning: First Plan Town Planning
Quantity Surveyor: Quest Quantity Surveyors
Structural & Electrical Engineering: : Sutherland Engineering
Civil Engineering: G McGill consulting & Element Engineers
Landscaping Architect: CNdV Africa – Tanya De Villiers
Environmental Consultant: ADVS Environmental Consultants
Contractor: Lovemore and Company


From the architect. The project is located in Cape Town in the centre of the Hout Bay valley. Access is gained directly from Main Road, where this portion of the route is part of the City’s scenic drive.
The school site is on a portion of what used to be the Kronendal Farm; -one of the farms with most historical relevance in the Western Cape. Today fragments of the original estate still remain, thus maintaining the farm character of the area.
The project concept is strongly led by the school programme but also highly influenced by the approval process, the farm surroundings and the geographical location.The approvals for this development have got a long history too, where public participation and long subdivision processes of the original property took place. The buildings are a result of more than a decade of negotiations among the authorities, the broader community and the school.
The completed Phase 1 follows the already defined Site Development Plan and building guidelines. Phase 2 is planned to commence construction as it is an integral part of the entire secondary and High school buildings.
The farm character of the buildings is reinterpreted under a contemporary approach. Separate barn-like buildings, thick masonry walls (that double up as storage space to the inside), exposed pitched roofs, and narrow vertical openings are some of the items carried through from the old to the new.
The separation of the building blocks creates wonderful interstice spaces in the outdoor; these are contained by ‘werf’ walls that isolate the noise and busyness of the main road, creating a sheltered environment for learning.
The location has got a remarkable condition, being next to the Disa River that connects the south end of Table Mountain to the Atlantic Ocean, in the centre of the valley. From this view point, looking up one can see the complete extent of Hout Bay. The ‘silhouette’ of the surrounding mountains is always present. Based on that, the building courtyards are left open to the sky and to the views of Table Mountain, Constantiaberg and Karbonkelberg mountains. From the inside of the class rooms, laboratories and offices there is always a window with a mountain peak to view.

---End---


* 本文由专筑网译自www.archdaily.com,转载请注明出处。*
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 藏马祯珍
  • 2014.02.25 21:16
    做的很精致,值得学习
    • 1
  • whytxmt
  • 2014.02.27 11:43
    很精致很有感觉
    • 1
  • wcw6930
  • 2014.03.23 11:15
    通透。干净。漂亮!
    • 0
  • baoxiaofeng
  • 2014.02.26 23:39
    做的很精致
    • 0
  • 晨曦,不再微量
  • 2014.02.25 20:58
    真的挺不错的
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (11083 articles)


    教育建筑 (688 articles)


    南非 (56 articles)


    开普敦 (22 articles)


     2013 (9 articles)


    石材 (547 articles)


    砖块 (96 articles)