网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第1张图片

埃尔戈尔丁格中学

转载自www.dezeen.com 首发于2013-11-10

由贝尼斯建筑事务所设计的这所位于德国的中学,配有一个标志性的四层高的共享中庭(可兼做多功能厅并可播放幻灯)。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第2张图片

在这个大厅里纵横交错地布置着一系列楼梯,连接着上面楼层的教室和首层的公共设施,既是学校的入口,也是它的交通枢纽和社交中心。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第3张图片

“新中学的核心部分是一个巨大的开放中庭,作为多功能厅,这里既可以是一个室内集会场所,又从视线上将学校各部门和功能区之间联系在一起。”贝尼斯建筑事务所创始合伙人之一斯蒂芬贝尼斯说。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第4张图片

通过这个中央枢纽,学生们从室内就可以很容易地直接从上层的教室到达那些位于一层的音乐艺术教室、体育馆、自助餐厅和娱乐室等场所。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第5张图片

校址位于埃尔戈尔丁格小镇(巴伐利亚州慕尼黑市东北70公里处),建筑高度超过4层。建筑师将各层设计为不同的颜色,无论从大厅里还是从户外都能看得到。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第6张图片

在整个建筑中,素混凝土和工业隔音板的粗糙质感与颜色鲜艳的光滑表皮和木质的长凳、楼梯、栏杆,形成鲜明对比。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第7张图片

大厅与更宽敞的开放空间联通,贝尼斯称之为“教室的延伸”。“这些空间为学生、教室和家长们的聚会、课外活动或交流提供了一个惬意的集会场所。”他说。教室组团之间的缓冲地带,可以用来当做开展另类教学的场所。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第8张图片

三层的自然科学教室可以被用来当作大型讲堂,也可以划成分区作为小房间使用。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第9张图片

整个学校被环绕在大自然和人工景观之中,从教室望出去,可以看到运动场地和一个自然保护区以及水塘景色。



来自设计师的更多信息:

埃尔戈尔丁格中学 2011-2013

兰茨胡特郡决定,在2013-2014新学年的开始前,要建设一所新的初中(5-12年级)及体育馆。建设基地位于埃尔戈尔丁格小镇上沿11/15高速公路的一条景观带中,与一所现有的特殊教育学校相毗邻。两个学校被一起安置在一片自然保护区当中,那里有一个水塘、一片草地、几处运动场地和一些住宅,以及一个社区中心。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第10张图片

无论从北面、东面或西面进入场地中心的新建筑,都会经过一片广阔的禁止车行的步行景观。走进这座建筑,访客会直达一个自然采光的开敞大厅,它被作为连接着整座建筑四层空间的中枢。行政部门和教室分区紧邻着大厅,从这里教职员们可以方便的同时管理入口和校园。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第11张图片

这所新中学的核心部分是一个巨大的开放中庭,作为多功能厅,这里既可以是一个室内集会场所,又在学校各部门和功能区之间起到了视线联系的作用。通过这个开敞的枢纽,学生们从室内就可以很容易地直接从上层的教室到达那些位于一层的音乐艺术教室、体育馆、自助餐厅和娱乐室等场所。在学校庆典、展览或戏剧演出期间,这个大厅又可将自然保护区及其中的水塘景观直接引入校园。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第12张图片
总平面图

为改善教室的自然采光和温度,大窗户都被设置在朝北一侧。教室组团被分散的“学习站”分隔开来,这些区域有助于发展另类的交互式教育的机会。这些大厅被称作“教室的延伸”,为学生、教师和家长们的聚会和交流提供了一个轻松的集会场地。

埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第13张图片
平面图

三层是自然科学——物理、化学和生物学——的教学区。根据教育顾问的建议,教师们的准备室和工作间被分割成更小的单元,并被安排在独立的讲堂和实验室之间。在可以作为大讲堂使用的同时,自然课的每个教室都被设计成也可通过分隔墙切分成更小的空间使用。


埃尔戈尔丁格中学/Secondary School Ergolding第14张图片

剖面图

总而言之,通过简洁地构建、技术性地优化,这个带有开放空间的校园建筑回应了并加强了本地社区与环境的品质。



项目信息

业主:兰茨胡特郡
建筑师:贝尼斯建筑事务所,建筑师莱茵霍普+内瓦尔
竞赛:2011届VOF大赛一等奖
规划与建设:2011-2013
总建筑面积:135,000平方尺(约12,500平方米)
体量:1,940,000立方尺(约55,000立方米)

---完---

*特别鸣谢胖翻译提供的译稿,译稿版权归专筑网和译者所有,转载请注明出处。*



原文地址:http://www.dezeen.com/2013/11/10/secondary-school-ergolding-by-behnisch-architekten/

Secondary School Ergolding

This secondaryschool in Germany by BehnischArchitekten features a spectacular combinedquadruple-height atrium and assembly hall (+ slideshow).

The foyer acts asthe school's entrance, circulation and social hub, with a series of staggered staircases that descend through the space linking the classrooms on the upper floors to the facilities on ground level.

"The heart ofthe new, middle school is a large open atrium that serves as an assembly hall,an interior meeting point, and a visual connection between the school's various departments and functions," said Stefan Behnisch, founding partner atBehnisch Architekten.

"Through thiscentral hub, students can easily and intuitively find their way through thebuilding from the classrooms in the upper levels down to towards the music andart rooms, gymnasium, cafeteria, and recreational spaces, all situated atground level."

The school, locatedin the town of Ergolding, 70km northeast of Munich in Bavaria, is arranged overfour storeys and the architects designated a different colour for each floor,which can be seen from outside and from the large central foyer.

Throughout thebuilding, raw concrete and industrial sound insulating panels contrast withsmooth, brightly-coloured surfaces and wood used for the benches, staircasesand banisters.

Hallways open upinto wider spaces that Behnisch describes as "extensions of theclassroom". "These provide the students, teachers and parents with informalmeeting points for gathering, planning extracurricular activities, andexchanging information," he says. Breakout areas between clusters ofclassrooms can be used as alternative teaching spaces.

Classrooms for thenatural sciences on the third floor can be used as large lecture halls ordivided with partitions to create smaller rooms.

The school issurrounded by natural and manmade landscaping, with classrooms looking out ontothe playing fields and a nature reserve and pond.


Here's some moreinformation from the architects:

Secondary School Ergolding

For the beginningof school-year 2013-2014, the District of Landshut has decided to construct anew secondary school (grades 5-12) and gymnasium. The building site sits in thetown of Ergolding along the Highway 11/15 beside an existing Special-EducationSchool within a far-stretching natural and artificial landscape. The schoolswill be nestled together between a nature reserve with a pond, a meadow,several sport fields, a few residences, and a community centre.

One enters the newbuilding at a central point on the site, approaching from either the north,east or west over an extensive car-free pedestrian landscape. The visitorenters the building directly into a naturally-lit open foyer which functions asthe central hub connecting all of the building's four levels. Directly next tothe foyer sits the school administration and the teacher's area where they caneasily supervise the entrance and the schoolyard simultaneously.

This large openfoyer acts as the heart of the new school, functioning also as the assemblyhall, an interior meeting point, and a visual connection between the school'svarious areas. Through this open hub, students can easily and intuitively findtheir way from the classrooms on the upper levels down to the music area,gymnasium, cafeteria, and recreation rooms that sit on the ground level. Forschool events, exhibitions, and theater performances the foyer offers a directconnection to the schoolyard with a view of the nature reserve and the pondbeyond.

To optimize thenatural lighting and temperature of the classrooms, large windows have beenoriented to the north. Clusters of classrooms are separated by de-centralized"Learning Stations" where alternative interactive educationalopportunities can be developed. The hallways are considered "Extensions ofthe Classroom" providing informal meeting points for gathering andexchanging information between students, teachers, and parents.

On the third floor are the areas for the natural sciences; Physics, Chemistry, and Biology.Following advice from educational consultants the Teachers' preparation andwork rooms have been divided into smaller units, placed between the individuallecture room and laboratories. For each of the three natural sciences aclassroom is planned that can be used as large lecture hall, or can be dividedinto smaller classrooms with a partition wall.

All in all, herestands a simply structured, technically optimised, open-spaced school buildingthat reacts to and reinforces the qualities of its local community andenvironment.



Client: District ofLandshut
Architect:BehnischArchitekten
ArchitekturburoLeinhaupl + Neuber
Competition:VOF 2011, 1st prize
Planning andconstruction: 2011–2013
Gross: 135,000sq.ft. (12.500 sq.m)
Volume: 1,940,000cu.ft. (55,000 cu.m)

---end---


*特别鸣谢胖翻译提供的译稿,译稿版权归专筑网和译者所有,转载请注明出处。*

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • stwm7hsq
  • 2013.11.20 14:25
    有平面图吗~
    感觉国外的建筑很简约纯粹,中国的公共建筑这样的少,入目都是散水踢脚台阶栏杆防盗网管线女儿墙,挂满了各种零碎……
    • 1
  • baoxiaofeng
  • 2014.02.18 21:30
    建筑简洁    空间气氛活跃  还符合校园建筑的特性
    • 0
  • 潇梦飛雪
  • 2013.12.06 12:54
    淡淡的蓝色和浅浅的绿色很舒服啊
    • 0
  • storm3115
  • 2013.11.21 17:57
    颜色会不会对学生有影响
    • 0
  • 钱浩杰
  • 2013.11.20 11:13
    用颜色区分功能,交通流线,纯洁明了,不错的建筑
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (11177 articles)


    教育建筑 (693 articles)


    中学 (16 articles)


    德国 (369 articles)


    木材 (2818 articles)