网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
碰撞活动中心比赛/ Ignacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, Ana Vida/Collider Activ...第1张图片

建筑师:Fissure团队(Ignacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, Ana Vida)
地点:保加利亚,索非亚
项目:攀岩中心
项目名称:打通到另一侧
面积:8,000平方米;建设规划+ 20,000平方米的户外公园项目
年份:2013年
•        Ana Vida Bulgaria Ignacio GiasJesus Lorenzo Garvln Sofia,小型体育建筑
Architects: Fissure Team  (Ignacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, Ana Vida)
Location: Sofia, Bulgaria
Program: Climbing center
Project Name: Break on through to the other side
Area: 8,000 sqm; building program + 20,000 sqm of outdoor park program
Year: 2013
•        mini Sports Architecture Ana Vida Bulgaria Ignacio GiasJesus Lorenzo Garvln Sofia


碰撞活动中心比赛/ Ignacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, Ana Vida/Collider Activ...第2张图片

碰撞活动中心(Collider Activity Center)位于两个不同的两极,彼此之间具有较大的张力。建筑师sIgnacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, 和Ana Vida (Fissure团队)设计了该项目,使其成为该地的连接建筑。通过这种做法,他们成就了从城市到自然的过渡,从殖民地到野生领土的过渡。此处通过有机几何,通过冒险,通过自然世界的再现被打破,这将建筑分割开,使得用户‘打破它,打通到另一侧’成为一扇冒险之门。本段后有更多图片和建筑师描述。
Located between two very different poles that have a great tension between them, architectsIgnacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, and Ana Vida (Fissure Team), designed the building of the Collider Activity Center to appear as a flow connector in the territory. In doing so, they create a transition from the urban to nature, from the stability to the unpredictable, from colonized to wild territories. It is broken by an organic geometry, by the adventure, by the representation of the natural world, that cuts the building and makes the users ‘break it, break it through, to the other side’ as a door to adventure. More images and architects’ description after the break.

碰撞活动中心比赛/ Ignacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, Ana Vida/Collider Activ...第3张图片

攀岩关乎发现,关乎探索环境,关乎寻找了解物理环境的新方式。当我们刚开始分析项目环境时,一面是除了一些植物外毫无人类生命征兆的自然环境,这表达了人们探索其生存环境的目的。(由于游牧人民整年毫无方向的持续运动,这些植被毫无规划的构建而成)。为了充分体验生活,去探索和发现未知的土地,是Walltropia业主在生活中所追寻的态度。
作为一面攀岩墙,其人工干预和自然环境的建造应限制或过渡城市环境到一种自然环境。为了表达这种两极性,该建筑要具有坚硬、几何和大规模的特点,这要通过网格图案得以实现,用其代表人类世界、城市、知识及其稳定性。
Climbing is about discovering, about exploring the environment, and searching new ways of understanding your physical context. When we first analyzed the project environment, on one side is a natural territory with no sign of human life except for some plants, which express the aim of people exploring their context. (They have been created with no planification the result of the continuous movement of anonymious people across the year following uncertain direction). This is the attitude Walltropia users search for in life, to explore and discover the unknown places in order to fully experience them.
As a climbing wall, the artificial realization and construction of a natural environment should limit or transition between an urban context to a natural one. In order to express this bipolarity, the building acquires a rigid, geometrical and massive character, that by the use of a grid pattern, pretends to represent the human world, the city, the knowledge and the stability.

碰撞活动中心比赛/ Ignacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, Ana Vida/Collider Activ...第4张图片

floor plan 楼层平面图
在建筑方面,建筑的中央空间和灵魂是攀岩区。围绕中央核心区域的是建筑功能区。攀岩区高19米,通过玻璃幕墙采光,这也是该项目的外部形象。
In architectural terms, the building’s central space, the soul, is the climbing area. The building functions around the central core. This climbing area is also the exterior image of the project and consists of a 19 m high wall, which is naturally lit by the glass facade.

碰撞活动中心比赛/ Ignacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, Ana Vida/Collider Activ...第5张图片

section 01 截面图01
攀岩区将该建筑一分为二。西侧包含公共项目,如水疗、健身、Funtopia、咖啡店或多功能大厅。东侧则设有日常功能,如办公室、停车场和餐厅。所有的项目都可通过攀岩墙看到攀岩大厅。
The climbing area divides the building in two. The west side contains the public programs, such as Spa, Fitness, Funtopia, Coffee shop or the multifuntional Hall. The other side, the east, houses the daily functions, such as offices, parking and restaurant. All the programs have permanent visual connections to the climbing hall across the climbing wall.

碰撞活动中心比赛/ Ignacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, Ana Vida/Collider Activ...第6张图片

section 02 截面图02
建筑表面采用预制的金属,可以过滤进入建筑的自然光。为了控制亮度,在建筑表面和建筑之间设有一个垂直花园。花园内的植被可以作为建筑各部分的天然遮阳物。
The exterior skin is a prefabricated metal that allows natural light to filter into the building. In order control the luminosity, a vertical garden its placed between the skin and the building. The vegetation acts as natural shading to various parts of the building.

碰撞活动中心比赛/ Ignacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, Ana Vida/Collider Activ...第7张图片

section diagrams 截面图草图
碰撞活动中心比赛/ Ignacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, Ana Vida/Collider Activ...第8张图片

diagram 01 草图01
碰撞活动中心比赛/ Ignacio Gias, Jesus Lorenzo Garvln, Ana Vida/Collider Activ...第9张图片

diagram 02 草图02

                        特别鸣谢翻译一组10号 张晓丽 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注出明处。
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • tiggerwang
  • 2013.05.15 20:19
    这个采光?!~~不太好办吧·
    • 0
  • remon
  • 2013.05.04 20:14
    能透光  那攀岩的人 的身影 能不能从里面看到?
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10995 articles)


    娱乐休闲建筑 (359 articles)


    活动中心 (34 articles)


    攀岩 (4 articles)


    保加利亚 (22 articles)


     索菲亚 (3 articles)


    2013 (515 articles)


    金属 (574 articles)